Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Natūralūs valikliai

Šiais laikais daugelis mūsų įpratę prie cheminių valiklių, kurie akimirksniu pašalina riebalus nuo indų ar be jokio vargo padeda išblizginti medinį stalą. Tačiau chemija, kaip žinia, kenkia mūsų sveikatai. Visai nesusimąstome, kad gamta mums gali pasiūlyti visą eilę natūralių, gal net kur kas geresnių valiklių. Štai keletas naudingų patarimų, kaip pasigaminti natūralių valiklių ir ką jais valyti:woman-spring-cleaning-lg
  • Sumaišykite dvi dalis daržovių aliejaus su viena dalimi citrinos sulčių ir turėsite puikų baldų poliruoklį, kuris ne tik išblizgins jūsų baldus, bet ir puikiai pašalins dėmes.
  • Yra ir kitas būdas baldų poliruokliui pasigaminti: sumaišyti tris dalis alyvuogių aliejaus su viena dalimi balto acto.
  • Cheminius langų valiklius puikiai atstos vanduo, maišytas su actu. Tokiu mišiniu galite pripildyti butelį su purkštuku.
  • Langų valymo pastą pasigaminsite iš kukurūzų krakmolo maišyto su vandeniu. Po valymo langus gerai išplaukite vandeniu.
  • Ant sienų yra dėmių? Sienų valiklį pasigaminsite iš: litro vandens, puodelio amoniako, puodelio acto ir vieno su puse puodelio sodos. Tokį mišinį gaminkite kibire.
  • Jei prisireikė išvalyti kilimą, pripilkite kibirą šilto vandens, įpilkite porą valgomųjų šaukštų acto ir keletą valgomųjų šaukštų amoniako. Visa tai išmaišykite ir galite plauti kilimą.
  • Riebaluotiems indams nebūtina naudoti nuriebalinantį cheminį indų ploviklį. Indus pamerkite į actą, sumaišytą su vandeniu ir jie kuo puikiausiai nusiriebalins.