Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Maisto produktų saugojimas šaldytuve

Šiais laikais visi turime šaldytuvus ir, atrodo, puikiai išsiverčiame be vėsių maistui skirtų rūsių, kur močiutės laikydavo vaisius, daržoves, sūrius ir kitus greitai gendančius produktus. Tačiau ar mokame tinkamai laikyti produktus bei pagamintą maistą šaldytuve? Kai ištrauktas iš šaldytuvo olandiškas sūris atsiduoda rūkyta dešra, o pienas - silke, vakar įdėti šviežūs krapai  - tik nuvytę stabarai, apetitas pradingsta daugeliui. Atidarius šaldytuvą neturi būti juntamas joks kvapas. Kaip tai padaryti? atidarytas_saldytuvasVisų pirma neprisikraukite pilno šaldytuvo įvairių produktų. Pirkite produktus tik kelioms dienoms, suplanuokite, ką gaminsite valgyti. Pienas labai gretai prisitraukia rūkytų gaminių kvapų. Atidarytą pieno pakelį užspauskite nors ir skalbinių segtuku ar sąvaržėle. Grietinė, jogurtai, varškė neprisigers jokio kvapo, jei atidarytus indelius ar pakuotę suvyniosime į maistinę plėvelę. Sūriai tai sudžiūna, tai apipelija, tai kvapų prisigeria. Nepirkite daug sūrio. Šaldytuvas - pats didžiausias džiovintuvas. Iš gabalėlio per kelias dienas jis ištrauks visą drėgmę. Geriausia išeitis sūriams laikyti - sandari plastmasinė dėžutė, tačiau ilgiau laikant ir ji nepadės. Geriau dažniau nusipirkti šviežio. Sviestas geriausiai išsilaikys, jei namuose yra tamsus vėsus sandėliukas, - tai ideali vieta sviestui laikyti. Šaldytuve jį geriausia laikyti uždaroje sviestinėje ir tik tą gabalėlį, kurį šiuo metu vartojate. Atliekamą kiškite į šaldymo kamerą. Kiaušiniams šaldytuve skirta speciali vieta. Ar žinote, kad geriau juos dėti bukais galais į viršų? Ne taip greit pasens. Uždenkite dangteliu, kad šaldytuvas netrauktų drėgmės. Žuvis geriausiai išsilaiko kepta. Virtą ar troškintą geriau suvalgyti tuoj pat. Dubenį su žuvimi sandariai apvyniokite maistine plėvele. Šviežią paruoškite tuoj pat arba užšaldykite. Rūkytą žuvį laikykite sandarioje dėžutėje - jos labai aštrus kvapas. Rūkytus kumpelius ir dešras geriausiai laikyti tamsioje, vėsioje vietoje. Šaldytuve kumpis per daug išdžiūsta ir praranda pavidalą ir skonį. Tam tikslui tiks sandari plastmasinė dėžutė. Šviežią žalią mėsą geriau ruošti iš karto, o pagamintą - laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip vieną - dvi dienas. Egzotiškiems vaisiams šaldytuvas - didelis priešas. Patartina juos laikyti vėsioje vietoje. O jeigu tokios nėra, nepirkti jų daug. Daržovėms šaldytuve skirta speciali lentyna. Nesuvalgytą kiniško ar paprasto kopūsto pusę susukite į maistinę plėvelę ir tik tada dėkite į šaldytuvą.